Lichtpuntjes in donkere dagen

16 november 2020

We gaan een gekke adventstijd tegemoet. De kerstdagen zullen we op een andere manier in moeten gaan vullen. Dat gaan we met elkaar proberen. We gaan samen een online adventskalender maken. Die kalender krijgt de vorm van een dagelijkse nieuwsbrief via de mail.  Van de eerste zondag van de advent (29 november) tot en met 6 januari willen we mensen iedere dag een digitaal lichtpuntjes bezorgen.

Voor deze lichtpuntjes zijn we op zoek naar mooie gedichten, citaten, foto’s, tekeningen liederen en korte verhalen die licht, hoop en bemoediging uitstralen. We willen deze online nieuwsbrief vullen vanuit de verschillende kerken, maar teksten zouden ook niet-kerkgangers moeten aanspreken. Heeft u een tekst, lied of foto dat u graag met anderen zou willen delen kunt u dat tot en met 10 december mailen naar lichtpuntjesadvent2020@gmail.com

Hoe eerder u een of meerdere bijdragen instuurt hoe fijner we dat vinden! Een jury gaat met alle inzendingen aan de slag om tot een mooie, afwisselende invulling van de lichtpuntjes te komen.

Vanaf eind november kunt u zich via de website van de verschillende kerken abonneren op deze lichtpuntjes-nieuwsbrief. We nodigen daarnaast alle inwoners van ’s-Hertogenbosch uit om iedere dag een lichtpuntje via de mail te ontvangen Zo leven we samen toe naar Kerstmis en maken we de donkere dagen een klein beetje lichter!

Doet u mee? Stuur een lichtpuntje in! Wij kijken er naar uit!

Franneke Hoeks

Meer nieuws

Geplaatst: 27 januari 2022

Overlijden van en Pauselijke onderscheiding voor Ton Streppel

Zojuist bereikte ons het heel verdrietige bericht dat, na een […]

Geplaatst: 31 december 2021

Nieuwe maatregelen bekend rondom de kerstvieringen

De bisschoppen hebben vandaag bekendgemaakt dat er vijftig aanwezigen mogen […]

Geplaatst: 20 december 2021

Vacature pastoraal werker (m/v)

Parochie H. Maria te Rosmalen zoekt een:   Pastoraal werker […]

Geplaatst: 16 december 2021