Koninklijke onderscheiding voor parochievrijwilligers

25 april 2020

Op vrijdag 24 april werden drie vrijwilligers van de Mariaparochie verrast door een telefoontje van de burgemeester dat zij vanwege hun vrijwilligerswerk en maatschappelijke verdiensten door de koning zijn onderscheiden. De officiële uitreiking van de onderscheiding zal later in het jaar plaatsvinden.

Jan van den Broek
Jan van de Broek is sinds 1990 vrijwilliger bij de parochie en is in verschillende werkgroepen actief geweest: o.a. kinderwerk, voorzitter parochievergaderingen en redactie parochieblad.

Hij heeft een boek geschreven ivm het 40-jarig jubileum van priester Jan Schepers. Sinds 2006 tot nu toe is Jan lector in de Lambertuskerk en beschikbaar voor diverse hand- en spandiensten.

 

Henk van Bakel

Henk van Bakel was schoolleider, eerst van de Mariaschool in Rosmalen, later van r.k. basisschool ‘De Borch’, eveneens in Rosmalen.

Als directeur van de Rosmalense school heeft Henk zich ook met overgave gericht op allerlei samenwerkingsverbanden met andere scholen in het dorp, met name in de toenmalige schoolleiderskring.

Voor de Wereldwinkel was Henk penningmeester en zorgde hij voor de automatisering. Met eindeloos geduld heeft hij onervaren, veelal oudere mensen wegwijs gemaakt in het gebruik van de computer.

Voor de Mariaparochie is Henk bestuurslid geweest. Hij hield zich vooral bezig met kerkbalans en secretariële werkzaamheden. Op het moment is hij notulist van het kerkbestuur en van de pastoresvergadering.

 

Simone Schuurmans
Simone Schuurmans is al 40 jaar (sinds 1980) vrijwilligster voor de parochie. Zij is lid van de contactgroep voor de Mariaparochie en contactpersoon voor de schoonmaak. Voor de voormalige Bernadettekerk in Maliskamp regelde zij de logistiek voor de liturgie.

De laatste 20 jaar is zij actief voor de Laurentiuskerk. Ook hier regelt zij de hele logistiek van de liturgie. Zij draagt zorg voor de kooragenda’s. Zij is acoliet bij uitvaarten, is hoofd van het secretariaat van de Laurentiusgemeenschap en heeft zorg voor de voorbereiding van uitvaarten aldaar.

Zij draagt zorg voor de vergaderafspraken in de Laurentiuszaal, zorgt daar voor de koffie en tot slot zorgt ze ervoor dat de collectes van de kerken van de Mariaparochie op de goede en juiste bestemming komen.

Op de foto wordt Simone Schuurmans met een persoonlijk waarderingslied toegezongen. Een initiatief van burgemeester Jack Mikkers.

Meer nieuws

Geplaatst: 27 januari 2022

Overlijden van en Pauselijke onderscheiding voor Ton Streppel

Zojuist bereikte ons het heel verdrietige bericht dat, na een […]

Geplaatst: 31 december 2021

Nieuwe maatregelen bekend rondom de kerstvieringen

De bisschoppen hebben vandaag bekendgemaakt dat er vijftig aanwezigen mogen […]

Geplaatst: 20 december 2021

Vacature pastoraal werker (m/v)

Parochie H. Maria te Rosmalen zoekt een:   Pastoraal werker […]

Geplaatst: 16 december 2021