Kerstviering HEVO, dinsdag 20 december 2022

2 december 2022

Gelukkig kan dit jaar de traditionele HEVO – kerstviering weer doorgaan. Nadat vorig jaar volstaan moest worden met een streaming vanuit de Lambertuskerk en de Protestantse Gemeente Samen-Op – Weg Berlicum-Rosmalen, via de website van HEVO vanwege de Corona-pandemie, kunnen we dit jaar weer lijfelijk aanwezig zijn. De kerstviering blijft ook zichtbaar via de streaming.

De oecumenische kerstviering heeft het thema : Het kind dat samenbrengt. In deze verwarrende tijd met toenemende tegenstellingen en oorlog in de Oekraïne heeft de commissie zingeving, waarin HEVO, Mariaparochie en de Protestantse Gemeente SOW vertegenwoordigd zijn,  gekozen voor dit thema van verbinding. Tijdens de viering zullen Jan Renders, emeritus – diaken en DirkJan Bierenbroodspot, dominee toelichting geven op het thema. Ook in de teksten en liederen wordt het thema uitgediept.

Vanwege het 70-jarig bestaan van HEVO krijgt de viering nog meer cachet. Onder de bezielende leiding van dirigent Henk de Winkel en pianobegeleiding van Coby Wagemans zingt het HEVO-koor bekende en minder bekende kerstliederen. Het HEVO-koor heeft inmiddels ook al een lange traditie binnen HEVO. Op 15 januari 1971 opgericht, zingt het koor meerstemmige evergreens en licht klassiek in meerdere talen. Tijdens de kerstviering wordt het koor ondersteund door solist : Gerrit Schwarze en fluitiste Inge IJpelaar.

Het goede doel voor deze kerstviering is het armoedefonds voor kwetsbare ouderen.  Het Armoedefonds maakt zich sterk voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (60 plus ) in armoede in de winter, via lokale hulporganisaties, een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje aan, met daarin o.a. een boodschappenkaart. Met dit tegoed kunnen de ouderen zelf boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. Er zal aan de uitgang van de kerk een collecte worden gehouden ten behoeve van het Armoedefonds voor lokale hulp bij armoede.  U kunt ook rechtstreeks doneren via de website www.steun.armoedefonds.nl of storten op rekeningnummer NL19INGB0006263841  t.n.v.: Stichting Armoedefonds

De aanvang van de kerstviering op dinsdag 20 december is 11.00 uur. Voorafgaande aan de viering  (om 10.30 uur ) worden door het koor bekende kerstliederen gezongen. De Lambertuskerk is open vanaf 10.00 uur.

Na de kerstviering is er weer een gebruikelijke lunch in de Kentering, die om circa 14.00 uur eindigt.

De kosten van de kaartjes voor de lunch, voor HEVO – leden zowel als niet-leden, bedraagt : € 12.50.

Mocht iemand financiële problemen hebben met dit bedrag, dan kan een beroep worden gedaan op het participatiefonds van de HEVO d.m.v. een mail naar : Participatiecommissie@hevorosmalen.nl  De kaartjes zijn verkrijgbaar op dinsdag 13 december 2022 tussen 10.00 en 12.00 uur op de volgende locaties :

  • Zorgcentrum De Annenborch
  • Wijkcentrum De Biechten, Hintham
  • Steunpunt van Meeuwenhof
  • Seniorencentrum de Ontmoeting

Voor zover nog beschikbaar, zijn hierna tot en met vrijdag 16  december 2022 nog kaartjes verkrijgbaar in de Ontmoeting.

Wij hopen u weer te mogen begroeten op dinsdag 20 december 2022.

Meer nieuws

Ochtendgebed, maandag 5 december, 7:30 uur, Sint Cathrien

Een bijna donkere kerk, wat kaarsen aan, natuurlijk twee aan […]

Geplaatst: 3 december 2022

Wereldlichtjesdag, 11 december, 18:45 uur, Sint Cathrien

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19:00 […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst Sing-in, zaterdag 17 december, 19:00 uur, Sint Cathrien

Samen zingen is heerlijk! Samen kerstliedjes zingen is nog leuker. […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst met KISI in Lucaskerk, 24 december, 14:30 uur

Heb jij zin om op zaterdagavond 24 december mee te […]

Geplaatst: 2 december 2022