Gerrit Mol zwaait af als voorzitter

15 februari 2021

Op zaterdag 6 februari nam de contactgroep in Rosmalen afscheid van hun voorzitter Gerrit Mol. De contactgroep is een groep van vrijwilligers die de pastores ondersteunen bij alle activiteiten en praktische zaken.

Gerrit woont in Rosmalen-Zuid, dat was vroeger de Laurentiusparochie. Later werd dat de Bernadette-Laurentiusparochie, vervolgens de Birgittaparochie. Als naam werd gekozen voor Birgittaparochie, vooral omdat er een aanwijsbare band bestond tussen deze Zweedse heilige en Rosmalen. Tenslotte mondde de Birgitteparochie uit in onze Mariaparochie.
Gerrit heeft het allemaal meegemaakt. Toen hij begon als voorzitter van de contactgroep in november 2016 nam hij het stokje over van Peter van den Brand. Daarvoor was Gerrit al lang actief als vrijwilliger.

Samenwerking tussen de gemeenschappen in Rosmalen is nodig en onder de leiding van Gerrit zijn een boel stappen gezet. Gerrit heeft een groot diaconaal hart en wil mensen verbinden. Zijn initiatieven voor de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) zijn in Rosmalen genoegzaam bekend, zoals het project in Sri Lanka. Buiten de parochie was Gerrit betrokken bij de Wereldwinkel in Rosmalen en in 2018 is Gerrit geridderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Een bijzondere vrijwilliger die we veel dank verschuldigd zijn. Vanwege privé-omstandigheden doet Gerrit een stapje terug, maar hij blijft zeker bij de parochie betrokken. Als cadeau kreeg hij o.a. het beeld van de Zoete Moeder overhandigd uit handen van zijn collega Simone Schuurmans.

Beste Gerrit, bedankt voor al die jaren!
En ook dank aan de andere leden van de contactgroep om er met elkaar de schouders onder te blijven zetten.

Namens het pastorale team en bestuur
Kapelaan Gideon van Meeteren
Marc Benninga, secretaris

Meer nieuws

Bestuursleden gezocht

Zoals u onlangs waarschijnlijk heeft vernomen zijn er een paar […]

Geplaatst: 10 juni 2021

Update parochiecentrum

De werkgroep “nieuwbouw parochiecentrum” en het bestuur zijn blij te […]

Geplaatst: 10 juni 2021

Toewijding aan Maria

Afgelopen zaterdag konden kerkgangers en mensen thuis genieten van een […]

Geplaatst: 4 juni 2021

Op Mariasafari

‘Kleine stapjes houden het geloof ook in beweging’ ROSMALEN – […]

Geplaatst: 3 juni 2021