“Gepensioneerde” lectoren Frans Peeters en Tinie Kuijpers

25 maart 2021

Groots afscheid nemen zat er helaas niet in vanwege het coronagebeuren. Maar met de stille trom Frans en Tinie te laten vertrekken kan niet na zoveel trouwe dienstjaren.

Tinie Kuijpers (83) kwam samen met haar man Frans halverwege de jaren 60 in Den Bosch West wonen: in de toen nieuwe gebouwde woningen in de Ieperstraat. Vanaf die tijd was ze actief betrokken bij de kerk. Eerst in de Maria Geboorte en later in de Anna Kerk West. Tinie was o.a. wijkcontactpersoon en een belangrijke schakel tussen huis en kerk en andersom. Toen haar gevraagd werd begin jaren 90 om lectrice te worden, aarzelde ze niet. Met veel overtuiging en plezier zette Tinie zich tot voor kort in als lectrice. Helaas haar leeftijd begon parten te spelen en met veel pijn in haar hart en een traan moest Tinie afscheid nemen: haar lichaam kon het niet meer aan. Niet alleen als lectrice nam ze afscheid maar ook verhuizen naar een verzorgingstehuis buiten de wijk. We hopen dat Tinie nog vele jaren mag genieten in haar nieuwe woonomgeving.

Frans Peeters (85), geboren in Den Haag, kwam begin jaren 70 met zijn vrouw Mieke wonen in de Middelburglaan, ook nieuwbouw in die tijd. Beiden waren actief eerst in de Zwarte Kerk en later in de Anna Kerk West. Frans werd gevraagd om een keer te lezen en voordat hij het wist werd hij tot lector gebombardeerd. Niet dat hij dat erg vond, want het hele gezin was betrokken bij de kerk.
De lectorenbijeenkomsten vond Frans geweldig: het serieuze werd met het aangename gecombineerd! Ook bij Frans speelde de gezondheid een rol. Frans kijkt terug op een geweldige gemoedelijke periode als lector. Ook Frans vindt het jammer dat hij het niet meer kan. We hopen dat Frans en Mieke nog jaren genieten van hun appartement.

 

Namens de Annakerk West Lectorengroep, hartelijk dank voor jullie geweldige inzet en zeker niet te vergeten het thuisfront dat dit alles mogelijk maakte.

Het gaat jullie goed.
Odulf van Summeren

Meer nieuws

Ochtendgebed, maandag 5 december, 7:30 uur, Sint Cathrien

Een bijna donkere kerk, wat kaarsen aan, natuurlijk twee aan […]

Geplaatst: 3 december 2022

Wereldlichtjesdag, 11 december, 18:45 uur, Sint Cathrien

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19:00 […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst Sing-in, zaterdag 17 december, 19:00 uur, Sint Cathrien

Samen zingen is heerlijk! Samen kerstliedjes zingen is nog leuker. […]

Geplaatst: 3 december 2022

Kerst met KISI in Lucaskerk, 24 december, 14:30 uur

Heb jij zin om op zaterdagavond 24 december mee te […]

Geplaatst: 2 december 2022