Een goed gebit voor iedereen!

21 oktober 2022

Het leven is een stuk duurder geworden, en voor veel gezinnen is het afwachten hoe hoog de energiekosten voor komende winter zullen zijn. De armoede in ons land zal toenemen.

Helaas toont armoede zich maar al te vaak in achterstallige mondzorg. Een slecht gebit kan op zijn beurt weer leiden tot een slechtere lichamelijke conditie. Stichting Armoedefonds krijgt steeds vaker van lokale hulporganisaties te horen dat er bij veel gezinnen de middelen voor een goede mondverzorging ontbreken. Dat komt vooral door geldgebrek. Niet alleen om tandverzorgende middelen te kopen, maar ook voor een behandeling bij de tandarts.

Als Mariaparochie willen wij Stichting Armoedefonds ondersteunen bij de strijd voor een goede mondzorg. Daarom zal in het kader van de Zondag van de Armen die door paus Franciscus in 2017 is ingesteld, een zondag die in het teken staat van de armen, niet alleen ver weg, maar in het bijzonder om ons heen. Deze zondag valt dit jaar op 13 november. Op die zondag in het bijzonder, maar ook de zondag ervoor (6 november), bent u van harte uitgenodigd om uw steentje bij te dragen voor een goed gebit voor iedereen.

Wat kunt u doen? Heel eenvoudig: alles wat van belang is voor een goede mondzorg op die zondagen meenemen naar de kerk! Tandenborstels, tandenstokers, flosdraad, tandpasta. En mocht u nog een goede elektrische tandenborstel hebben die u niet meer gebruikt,  dan is dit de ideale bestemming!
U kunt voor of na de kerkdienst de spullen achterlaten in de daarvoor bestemde dozen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de kerkdienst te komen, kunt u het ook afgeven bij het Parochiecentrum in Rosmalen of bij het secretariaat van uw gemeenschap. Let wel op de openingstijden!

Dus: mocht u komende weken in de supermarkt of drogist zijn en zien dat er spullen voor de mondzorg in de aanbieding zijn, ik zou zeggen: toeslaan!
U kunt er werkelijk mensen mee helpen.

Natuurlijk kunt u ook geld overmaken naar Stichting Armoedefonds. Daarvoor kunt u terecht op hun website: www.armoedefonds.nl

Meer nieuws

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Engelse mis - English mass - zaterdag 17.15 uur Sint Cathrien

Zaterdagviering Engels/Nederlands in de Sint Cathrien Elke zaterdag is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Film: Adam, waar ben je? - zaterdag 1 april, Sint Cathrien

Zaterdag 1 april 2023, 20.00 uur Sint Cathrien entree: € […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Vastenactie 2023 - Zuid-Soedan

Mensen onderweg De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het […]

Geplaatst: 17 maart 2023