Dertig jaar Straatpastoraat in Den Bosch

14 oktober 2021

Afgelopen zaterdag, 2 oktober 2021, vierde het Straatpastoraat Den Bosch haar 30-jarig bestaan met een sfeervolle en drukbezochte braderie in de kloostertuin van Stadsklooster San Damiano.

Het prachtige weer zorgde voor een kleine duizend bezoekers. Buurtgenoten, geïnteresseerden, passanten en genodigden bezochten de kraampjes en zorgden dat er flink verkocht werd. Alles ten bate van het goede doel uiteraard.

Stichting Loods had met een grote groep vrijwilligers en deelnemers de braderie voorbereid. Ze verkochten behalve snuisterijen, fietsen en kleding onder andere ook broodjes, koffie en suikerspinnen. Met het tweedehands meubilair uit de collectie van Stichting Loods werden de ruimtes ingericht waar de bezoekers konden genieten van de gezellige atmosfeer. Heel bijzonder waren de gehaakte Oeteldonkse versieringen die te koop waren. Bij de ingang van de kloostertuin vonden de bezoekers de stand van Vincentius en de verkopers van straatkrant Sammy.

In het kraampje van het Straatpastoraat verkochten vrijwilligers naast kaarsen en polsbandjes ook speciale sokken. Bij deze ‘Let’sDoGoods’ sokken wordt door de fabrikant voor elk paar verkochte sokken een tweede paar gedoneerd aan dak- en thuislozen. De bedenker en de ontwerpers zijn of waren zelf thuisloos.

Vroeg in de middag vertelde straatpastor Lianne van Oosterhout in de kloosterkerk over haar werk. Deze lezing is op de website na te lezen. De braderie werd afgesloten met een viering in de kloosterkerk met prachtige zang van de Bossche Schola Iuventatis. Voorgangers waren straatpastor Lianne en broeder Fer van der Reijken van de Franciscanen.

Na afloop van de viering sprak de nieuwe voorzitter van het straatpastoraat Ingeborg van den Hoven die op die dag het stokje overnam van Maarten van den Oord. In een kort dankwoord vertelde zij over de dertig jaren waarin de straatpastor in ’s-Hertogenbosch actief is geweest, ze bedankte de vele vrijwilligers, de voorgangers van Lianne, de gemeente en de donateurs; niet in de laatste plaats de verschillende orden en congregaties die met hun bijdragen dit belangrijke werk steunen.

Tot slot was er een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers van De Loods en het straatpastoraat en genodigde dak- en thuislozen in de vorm van een zeer smakelijke buffetmaaltijd. Zo heeft het Straatpastoraat Den Bosch op een mooie manier dit heuglijke jubileum gevierd.

 

Het bestuur van stichting Straatpastoraat Den Bosch

 

Meer nieuws

Op weg naar Kerstmis

Komend weekend begint de advent. Die is dit jaar op […]

Geplaatst: 27 november 2023

Catharina Academie gaat in januari van start

Iedereen die zich interesseert voor de Kerk van de toekomst […]

Geplaatst: 24 november 2023

Sint bezoekt Sint

Sinterklaas komt op bezoek in de Sint Lambertuskerk op zondag […]

Geplaatst: 16 november 2023

Spaanse onderscheiding voor Wonder van Empel

Groot is de vreugde bij de Empelse parochiegemeenschap. Zij ontving […]

Geplaatst: 16 november 2023