Dertig jaar Straatpastoraat in Den Bosch

14 oktober 2021

Afgelopen zaterdag, 2 oktober 2021, vierde het Straatpastoraat Den Bosch haar 30-jarig bestaan met een sfeervolle en drukbezochte braderie in de kloostertuin van Stadsklooster San Damiano.

Het prachtige weer zorgde voor een kleine duizend bezoekers. Buurtgenoten, geïnteresseerden, passanten en genodigden bezochten de kraampjes en zorgden dat er flink verkocht werd. Alles ten bate van het goede doel uiteraard.

Stichting Loods had met een grote groep vrijwilligers en deelnemers de braderie voorbereid. Ze verkochten behalve snuisterijen, fietsen en kleding onder andere ook broodjes, koffie en suikerspinnen. Met het tweedehands meubilair uit de collectie van Stichting Loods werden de ruimtes ingericht waar de bezoekers konden genieten van de gezellige atmosfeer. Heel bijzonder waren de gehaakte Oeteldonkse versieringen die te koop waren. Bij de ingang van de kloostertuin vonden de bezoekers de stand van Vincentius en de verkopers van straatkrant Sammy.

In het kraampje van het Straatpastoraat verkochten vrijwilligers naast kaarsen en polsbandjes ook speciale sokken. Bij deze ‘Let’sDoGoods’ sokken wordt door de fabrikant voor elk paar verkochte sokken een tweede paar gedoneerd aan dak- en thuislozen. De bedenker en de ontwerpers zijn of waren zelf thuisloos.

Vroeg in de middag vertelde straatpastor Lianne van Oosterhout in de kloosterkerk over haar werk. Deze lezing is op de website na te lezen. De braderie werd afgesloten met een viering in de kloosterkerk met prachtige zang van de Bossche Schola Iuventatis. Voorgangers waren straatpastor Lianne en broeder Fer van der Reijken van de Franciscanen.

Na afloop van de viering sprak de nieuwe voorzitter van het straatpastoraat Ingeborg van den Hoven die op die dag het stokje overnam van Maarten van den Oord. In een kort dankwoord vertelde zij over de dertig jaren waarin de straatpastor in ’s-Hertogenbosch actief is geweest, ze bedankte de vele vrijwilligers, de voorgangers van Lianne, de gemeente en de donateurs; niet in de laatste plaats de verschillende orden en congregaties die met hun bijdragen dit belangrijke werk steunen.

Tot slot was er een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers van De Loods en het straatpastoraat en genodigde dak- en thuislozen in de vorm van een zeer smakelijke buffetmaaltijd. Zo heeft het Straatpastoraat Den Bosch op een mooie manier dit heuglijke jubileum gevierd.

 

Het bestuur van stichting Straatpastoraat Den Bosch

 

Meer nieuws

Goede Week

Wij wensen u een Goede Week Met Palmzondag begint de […]

Geplaatst: 30 maart 2023

Eén Paaswake in Den Bosch

Samen vieren Omdat de Paaswake de belangrijkste viering van het […]

Geplaatst: 30 maart 2023

Een Goede Week - drie dagen Pasen vieren

Het belangrijkste feest van het jaar is niet Kerstmis, maar […]

Geplaatst: 30 maart 2023

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023