Afgelopen week in onze parochie

3 november 2022

Er gebeurt van alles in onze parochie. Klein, groot, leuk en soms verdrietig. In dit bericht krijgt u een korte update. Wilt u meer lezen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief. Dat kan op de homepagina, of via een e-mail naar communicatie@parochiemaria.nl.

De week van 3o oktober tot nu

Zegen en viering op de begraafplaats in Maliskamp

Op de begraafplaats in Maliskamp is elk jaar rond Allerzielen een herdenking van de overledenen en de zegening van de graven.

Afgelopen zondag was de samenkomst druk bezocht. Diaken Jan Renders ging voor. We zongen, baden, waren stil. Velen ontstaken een lichtje en plaatsten het op het graf van hun man, vrouw, opa, oma, kind, broer, zus, vriend, vriendin.

 

 

 

Gezamenlijke viering op Allerheiligen

Op 1 november was de parochie bij de viering van Allerheiligen verenigd rond het altaar van de Landelinuskerk in Empel. Hoofdcelebrant was pastor Piet de Jong, de collega’s van het pastorale team concelebreerden en assisteerden. Een mooi samenzijn waarin Jezus’ Bergrede centraal stond, opgetekend door de evangelist Mattheüs (5,1-12a). Zalig zijn zij die Christus volgen. De duiding volgde toen pastor De Jong toelichtte hoe Allerheiligen en Allerzielen met elkaar verbonden zijn.

Niet voor niets ook zo mooi opgenomen in de Geloofsbelijdenis, “Ik geloof in de gemeenschap van de heiligen; .... en in het eeuwig leven.”

 

Donatie door Hobbyclub Willibrord aan Stichting Loods

We hebben als Hobbyclub van de Willibrord op het KOM festival gestaan, zoals u wellicht al weet. Van de opbrengst  hebben we naast de schenking voor de voedselbank ook 150 euro gegeven aan Stichting Loods. Dit is een plaats voor mensen in een kwetsbare situatie. Deze mensen willen er natuurlijk ook wel eens uit, maar dat is veelal financieel niet mogelijk. Mede dankzij onze gift gaan ze hun jaarlijkse uitje houden.
Wij vonden dit een heel goed doel en Stichting Loods was enorm blij met onze gift.
Eind van volgende maand op 27 november starten we in de Willibrord met de verkoop van kerstartikelen, die we zelf hebben gemaakt. Na de mis bent u van harte welkom om te komen kijken en mogelijk kopen. Alleen een kopje koffie drinken kan natuurlijk ook.

Schilderwerk van de hobbyclub

Iedere eerste dinsdag van de maand doen we een creatieve activiteit.
Deze keer hebben we bloemen geschilderd. Dat was een hele uitdaging maar we zijn blij verrast van het resultaat. Als u ook zin krijgt om een keer mee te doen dan bent u van harte welkom. Neem contact op met Janneke Visser of spreek iemand aan.

De hobbyclub van de Willibrord
j.a.Visser@home.nl

 

 

 

 

Meer nieuws

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Engelse mis - English mass - zaterdag 17.15 uur Sint Cathrien

Zaterdagviering Engels/Nederlands in de Sint Cathrien Elke zaterdag is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Film: Adam, waar ben je? - zaterdag 1 april, Sint Cathrien

Zaterdag 1 april 2023, 20.00 uur Sint Cathrien entree: € […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Vastenactie 2023 - Zuid-Soedan

Mensen onderweg De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het […]

Geplaatst: 17 maart 2023