Presentatie over Docat

20 november 2022 12:30 t/m 20 november 2022 15:00
Locatie:

Begin september is de Docat in het Nederlands verschenen. De Docat is een toegankelijke vertaling van de sociale leer van de katholieke Kerk. Hij is geschreven voor (en ook door) jongeren, en wil vooral deze groep  motiveren om kennis te nemen van de sociale leer. En wat nog belangrijker is, er iets mee te doen. De ondertitel luidt immers: “Wat moet ik doen?”

Wat staat er in de Docat, en wat kun je er mee doen? Daarover willen we u graag informeren tijdens een presentatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe de Docat is opgebouwd en hoe je er zelf of in groepsverband mee aan de slag te gaan. Momenteel wordt er in binnen- en buitenland intensief gewerkt aan de ontwikkeling van catechetisch materiaal. Daar kunnen ook wij als parochie ons voordeel mee doen.

De presentatiebijeenkomst wordt gehouden door diaken René de Weerd, die de Docat in het Nederlands heeft vertaald. Hoewel de jongeren de doelgroep zijn van de Docat, is iedereen natuurlijk van harte welkom die wat meer wil weten over de sociale leer van de katholieke Kerk en de Docat. Na de inleiding door René de Weerd zal er uitgebreid mogelijkheid zijn voor gesprek.

De presentatiebijeenkomst zal op twee plaatsen worden gehouden. Op zondag 20 november, om 13:00 uur (12:30 uur inloop) in de Lucaskerk, Zuiderparkweg 301 in Den Bosch, en op dinsdag 22 november om 20:00 uur (inloop 19:30 uur) in de Laurentiuskerk, Oude Baan 1 in Rosmalen. Tijdens de bijeenkomst kunt u de Docat voor de speciale prijs van 5 euro aanschaffen, zolang de voorraad strekt.