Concert Collegium Vocale Eindhoven - eigentijdse Passiemuziek

3 maart 2024 15:00 t/m 3 maart 2024 16:00
Locatie: Sint Cathrien,

Op Zondag 3 maart 2024 zingt het Collegium Vocale Eindhoven (CVE) o.l.v. Ruud Huijbregts een programma in de Sint Catharinakerk, Kruisbroedershof 4 in Den Bosch.
Aanvang 15.00 uur; entree: € 10,= per persoon. Kaarten in de voorverkoop via het mailadres van het koor: secretaris@collegiumvocaleeindhoven.nl. Na betaling liggen de kaarten voor u klaar bij de kassa.

Programma

"The Sacrifice" van de Tsjechische componist Antonín

Verwonder u over de Nederlandse première van "The Sacrifice" van de Tsjechische componist Antonín Tućapský (1928-2014) op een tekst van George Herbert (1593-1633)

Dit zevendelige werk voor koor, orgel en baritonsolo vertelt het lijdensverhaal door Jezus in de ik-vorm. Elk deel eindigt met de woorden: “was ever grief like mine?” (Wie leed er meer dan ik?) Een unieke uitvoering!

De passietekst klaagt de mensheid aan die een onschuldige ter dood brengt. De moderne maar toch toegankelijke muziek met terugkerende motieven maken het geheel tot een aangrijpend geheel.

Willem Hörmann (orgel) en Sil van den Hout (bariton) verlenen hun medewerking.

Naast "the Sacrifice" zijn is op orgel werk te horen van Andriessen (Premier Choral), Martin (Agnus Dei) en Petr Eben (Molto ostinato). Het koor zingt ook nog 'Pange Lingua' van Kodály.

Meer agendapunten

Alles
H. Laurentius
St. Cathrien