65-jarig huwelijk in de Annakerk West

23 september 2021

Eelco en Trees Wichers zijn allebei geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en ze leerden elkaar kennen in Borroneus Groot Ziekenhuis in Bandoeng (West Java). Na vier jaar verkering trouwden ze op 26 september 1956. Na een jaar werd hun eerste kind geboren, een dochter.

Intussen hadden ze in een nieuwe wijk van Jakarta een huis gebouwd. Daar hebben ze slechts zeven maanden gewoond. Zij moesten toen het huis binnen 24 uur verlaten, behalve met voor elk van hen een koffer met de nodige kleren. Dit vanwege de kwestie Nieuw-Guinea.

In Indonesia kreeg Nederland van de Indonesische machthebbers de opdracht om de totale kolonie over te dragen. Nederland wilde echter dat West Nieuw-Guinea zelfstandig zou worden voor de Papoeaas. De Indonesische regering nam harde maatregelen en eiste dat alle Nederlanders en Indische-Nederlanders het land zouden verlaten.

Trees en de baby (en alle vrouwen van de employees van de Firma Volker – waar Eelco werkzaam was) moesten zich gereedmaken voor hun vertrek naar Nederland. De mannen bleven achter om de werkzaamheden voor de overdracht uit te voeren. Gelukkig kon Eelco drie maanden later ook naar Nederland komen. Dit vanwege de bedreiging van een Indonesische majoor, die nog een appeltje met hem te schillen had, vanwege Eelco’s functioneren als dienstplichtig Nederlands militair  bij het 2e escadron Pantser-wagons van het KNIL. Eelco en Trees hebben hierna eerst tien jaar in Limburg gewoond. Nu zijn ze 65 jaar getrouwd.

Van harte gefeliciteerd!

Meer nieuws

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Engelse mis - English mass - zaterdag 17.15 uur Sint Cathrien

Zaterdagviering Engels/Nederlands in de Sint Cathrien Elke zaterdag is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Film: Adam, waar ben je? - zaterdag 1 april, Sint Cathrien

Zaterdag 1 april 2023, 20.00 uur Sint Cathrien entree: € […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Vastenactie 2023 - Zuid-Soedan

Mensen onderweg De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het […]

Geplaatst: 17 maart 2023