Openluchtviering Coudewater

8 augustus 2022

Op zondag 17 juli vond traditiegetrouw de openluchtviering plaats om de zomervakantie in te luiden. We konden dit jaar gelukkig opnieuw terecht bij landgoed Coudewater. Hoewel de aannemer daar al flink wat had afgebroken was onze favoriete plek bij de oude hooiberg nog prima intact. Het onkruid aan de rand van de hooiberg vormde een natuurlijke afscheiding.

Het was voor voorgangers en bezoekers weer even zoeken waar men wezen moest op dit prachtige terrein maar om 11 uur had iedereen zijn plekje, al dan niet in de schaduw, gevonden en kon de viering beginnen. Het gilde ging voorop en begeleidde de viering als vanouds. Pastoor Paul Janssen en pastoraal werker Johanneke Bosman werden door emeritus-diaken Jan Renders welkom geheten en samen gingen zij bij deze mooie viering voor. De lezingen over Abraham die drie mannen ontvangt bij zijn tent en Martha die werkt terwijl Maria naar Jezus luistert sloten zeer goed aan bij het vakantiethema. Leg af en toe het werk neer en luister! In deze ontspannen sfeer en setting was dat niet zo moeilijk.

De kinderen hoorden dezelfde boodschap toen ze lekker in de schaduw voor de kinderpreek bij elkaar waren gaan zitten.
Na afloop waren alle stoelen rap weer opgeruimd en was het tijd voor koffie met een lekkere bonbon. De kinderen vermaakten zich ondertussen met estafettespelletjes waarbij de grote laarzen die ze aan moesten trekken toch niet zo makkelijk liepen en de nodige hilariteit veroorzaakten. Het was een fijne ochtend en een warme (letterlijk maar hier vooral figuurlijk bedoelde) kennismaking met Paul Janssen en Johanneke Bosman en een hele mooie start van de zomervakantie!

 

Door Jolien van der Heiden

Meer nieuws

Jezus, wat een verhaal! - Vrijdag 31 maart, Sint Cathrien

Op vrijdag 31 maart 2023 om 19.00 uur is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Engelse mis - English mass - zaterdag 17.15 uur Sint Cathrien

Zaterdagviering Engels/Nederlands in de Sint Cathrien Elke zaterdag is er […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Film: Adam, waar ben je? - zaterdag 1 april, Sint Cathrien

Zaterdag 1 april 2023, 20.00 uur Sint Cathrien entree: € […]

Geplaatst: 17 maart 2023

Vastenactie 2023 - Zuid-Soedan

Mensen onderweg De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het […]

Geplaatst: 17 maart 2023